Opleiding: Leergang Professionele Coaching

Coaching is een krachtige manier om mensen in beweging te brengen, en hen te begeleiden in het realiseren van vooraf bepaalde doelen. Als coach begeleidt u de coachee richting zinvolle en resultaatgerichte verandering.

De behoefte aan professionele coaching op de werkvloer stijgt. Tijdens de Leergang Professionele Coaching ontwikkelt u belangrijke, coachende vaardigheden. Daarnaast neemt u ook uw eigen normen, waarden, drijfveren en gedrag onder de loep. Dat alles gebeurt via een boeiende mix van interessante theorie en praktijkgerichte oefeningen.

De opleiding is gebaseerd op de elf coach competenties, opgesteld door de International Coach Federation(ICF). De opleiding wordt dan ook erkend als ‘Coach Specific Training’ door ICF. Na afloop van de opleiding ontvangt u een certificaat.

Wat leert u tijdens deze opleiding?

Om professioneel te coachen is het van belang de ander te begeleiden met volle aandacht voor zijn/haar authenticiteit, gekoppeld aan het realiseren van vooraf gestelde doelen. Tijdens deze opleiding leert u dit proces op een methodische manier in gang zetten. 

Coaching heeft alleen effect wanneer u vanuit uw eigen stijl coachtechnieken gebruikt. U leert uw persoonlijke normen en waarden kennen. Daardoor bent u in staat te reflecteren op het coachingsproces.

 • U zet uw verstand en gevoelens functioneel in, ten behoeve van een resultaatgericht coachingsproces.
 • U legt de verantwoordelijkheid voor het leerproces en het resultaat bij de coachee.
 • U herkent en benoemt interactiepatronen tussen u en de coachee.
 • U reageert direct en effectief in de hier-en-nu situatie.
 • U informeert de coachee of hij in zijn huidige gedrags- en denkpatronen bepaalde resultaten op het werk zal realiseren.

Ontdekt het volledige programma >>

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Het programma van de leergang bestaat uit:

 • Een ééndaagse kennismakingsworkshop systeemdenken;
 • Vier modules die telkens bestaan uit twee dagen inclusief de tussenliggende avond;
 • Een oefendag;
 • Een vervolgdag.

In totaal beslaat deze leergang uit 24 dagdelen over een periode van ongeveer 7 maanden. Tijdens de leergang worden kleinere leerteams (intervisiegroepjes) gevormd. De leerteams komen na iedere module éénmaal bij elkaar om te oefenen met coaching en om coachsituaties met elkaar te bespreken.

Wie kan deze opleiding volgen?

Wilt u uw klanten/medewerkers met volle aandacht voor hun authenticiteit bijstaan, gekoppeld aan vooraf bepaalde resultaten? Wilt u hen begeleiden richting zinvolle en resultaatgerichte verandering? Dan is deze Leergang iets voor u. 

Coaching is een zoektocht, voor de coachee én de coach. Als coach stimuleert u de coachee tijdens dit proces om zin te geven aan werksituaties en organisatieveranderingen. 

Misschien faciliteert u al enkele jaren het ontwikkelingsproces van professionals, medewerkers of cursisten. U doet dat vanuit uw huidige functie als consultant, organisatieadviseur, trainer, coach, hr-verantwoordelijke, of als zaakvoerder of (project) manager. 

In elk geval wilt u actief deelnemen aan een professioneel ontwikkelingsproces tot coach. U bent in staat tijdens de Leergang functioneel feedback te geven en te vragen aan de andere deelnemers, en van hen feedback te ontvangen. Het is uw ambitie om na de opleiding mensen met werkgerelateerde ontwikkelingsvragen resultaatgericht te coachen. 

Praktische informatie

 • Trainer: Jenny Giezeman (ICF certified, CNVC certified)
 • Data najaar 2017: 

  Workshop: 5 september 2017
  Module 1: 14 en 15 september 2017
  Module 2: 12 en 13 oktober 2017
  Module 3: 9 en 10 november 2017
  Module 4: 14 en 15 december 2017
  Oefendag: 10 januari 2018
  Integratiedag: 7 februari 2018

 • Locatie: Oude Abdij in Kortenberg
 • Kostprijs: 4750 EUR (excl. btw en eventuele overnachtingen) - voor deze opleiding kan u een subsidieaanvraag doen bij de kmo-portefeuille en zo tot 40% van het nettobedrag laten subsidiëren. Lees meer >>

Inschrijven

Aanhef*:
Voornaam*:
Naam*:
Functie*:
E-mail*:
Bedrijfsnaam:
BTW-nummer:
Straatnaam en nummer*:
Postcode en gemeente*:

Wie geeft deze opleiding?